Urmărește emisiunea live


Legile Justiţiei. Băsescu: Fără 'entuziasmul vreunui Portocală' de a face dosare

basescu
basescu

Băsescu susţine că trebuie schimbate legile Justiţiei, dar "Să stăvilim orice 'entuziasm al vreunui Portocală' de a face dosare".

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat marţi seară că legile Justiţiei trebuie ajustate după ce 12 ani 'aproape' au fost neatinse, însă trebuie stăvilit orice 'entuziasm al vreunui Portocală' de a face dosare.

'Aceste legi au funcţionat 12 ani aproape neatinse. După 12 ani se impun nişte ajustări, pentru că mai este un lucru, ne-am împărţit în două categorii: unii care neagă total ce fac procurorii, ceea ce nu-i corect, şi alţii care nu văd nimic greşit în ceea ce fac procurorii. Ce trebuie să facem acum prin modul de funcţionare a Justiţiei, printre altele, este să stăvilim orice entuziasm al vreunui 'Portocală' de a face dosare', a precizat Băsescu, la TVR1.

Cât priveşte abuzul în serviciu, el a spus că soluţia pentru această faptă a fost dată de Comisia de la Veneţia.

'(...) Strigă toţi: să meargă legile la Comisia de la Veneţia. Păi Comisia de la Veneţia a dat soluţia pentru abuz în serviciu. Ce bat câmpii parlamentarii noştri, că e Iordache, Nicolae, Dragnea: punem prag, mai sus sau mai jos. Nu, abuzul în serviciu are prag de faptă şi spune foarte clar Comisia de la Veneţia tipul de faptă: dacă prin fapta ta ai afectat drepturi fundamentale ale cuiva. Am încercat să explic: dacă e la astea cu bani, las-o cu abuzul în serviciu, bagă-l dincolo la foloase necuvenite, la ce i se cuvine', a mai precizat Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel