Renault scoate mașina de 5000 de euro

Uzina-aliantei-Renault-Nissan-din-Chennai-655x436
Uzina-aliantei-Renault-Nissan-din-Chennai-655x436

Renault urmează să anunțe la începutul anului viitor că la uzina de la Chennai, din India, va produce în colaborare cu Nissan o mașină de 5.000 de euro, care se va vinde din 2014, scrie publicatia franceza La Tribune, citând surse apropiate proiectului.

Francezii lucrează și la o mașină mult mai ieftină, care să coste 3.000 de euro, însă inginerii nu au găsit soluții pentru că vehiculul să fie complet sigur.

La Tribune scrie că Renault va anunța oficial intenția de a scoate în India un model care să coste în jur de 5.000 de euro, pe o piață unde mașinile sunt mult mai ieftine decât în Europa, însa unde și nivelul de siguranță este mai scazut.

Francezii scriu că pentru moment nu exista niciun plan ca proiectul să fie derulat și în Romania sau în Maroc. Este gândit special pentru India. O posibilitate de viitor este ca mașina să fie făcută și pentru America de Sud. Mașina ar urma să fie lansată la sfârșitul anului 2014 și să concureze cu popularele modele Maruti care se vând foarte bine în India.

În acest moment nu sunt planuri ca mașina indiană de 5.000 de euro să fie adusa în Europa. Nu este văzută ca o posibilitate pentru că Renault vinde bine gama Dacia. Aceasta îi aduce o marjă de profit mai mare decât marca Renault. Noul Logan costă de la 6.690 euro în Romania, iar variantele cu maxime dotări trec de 11.000 euro. În Europa de Vest Logan costă de la 7.700 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel