Remus Borza, Hidroelectrica: Premierul ar trebui să aibă salariul de 30.000 de euro

remus_borza
remus_borza

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, este de părere că salariul premierului României ar trebui să fie 20.000-30.000 de euro. 

"Salariul premierului ar trebui să fie cât salariul premierului în orice ţară civilizată, evident, undeva la 20.000-30.000 de euro. Suferim de un populism atât de contraproductiv, specific unor mentalităţi demult vetuste şi anacronice", a declarat joi Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la ZF Live.

El a răspuns astfel la întrebarea directorului editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, despre cât crede că ar trebui să fie salariului primului ministru în România.

Borza a adăugat că "este aberant" ca un demnitar al statului să aibă un salariu de 1.000-2.000 de euro, iar un director general de companie de stat să aibă salariul plafonat la nivelul venitului unui secretar de stat.

Salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariaţii companiei beneficiază de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii, care acoperă 59% din totalul veniturilor, fiind o situaţie "atipică", potrivit raportului prezentat în luna august de administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat, la Realitatea TV, că onorariul său de 50.000 de euro lunar, pe care îl încasează în afara celor trei milioane milioane de euro comision de succes, este “foarte moral și legal”, susținând că este “foarte puțin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel