Reguli pentru un corp frumos și sănătos. Andreea Sava, lucruri esențiale pentru siluetă

Siluetă
Siluetă

Andreea Sava îți spune 4 lucruri de care trebuie să ții cont pentru a avea un corp sănătos și frumos.

1. Hidratează-te


Este lucrul elementar pe care-l poți face pentru organismul tău. Iar explicația este simplă: absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Deshidratarea aduce multe probleme de sănătate, tocmai de asta. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că un adult trebuie să bea 2-3 litri de lichide pe zi. Iar hidratarea nu se face cu sucuri sau cafea ci cu apă plată și ceaiuri. Un amănunt foarte important.

2. Odihnește-te


Odihna este, de asemenea, esențială pentru că organismul trebuie să se și refacă. Lipsa ei, pe perioadă îndelungată, ca un obicei, vine cu probleme de sănătătate. Imaginează-ți că organismul tău este un mecanism. Unul foarte sofisticat, desigur. Fără odihnă, însă, el este suprasolicitat. Chiar și așa sofisticat, dacă funcționeză constant în condiții de suprasolicitare, va ceda.

În plus, dacă nu te odihnești suficient, organismul tău nu are timp să se refacă și va cere o cantitate mai mare de energie pentru aceleași activități. Adică mai multe calorii deci te îngrași. Un adult ar trebui să doarmă 6-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6.

3. Fă un minimum de mișcare


Fără mișcare, mușchii se atrofiază, articulațiile se rigidizează, oxigenarea organelor nu se mai face cum trebuie. Nu spun să duceți o viață de sportiv. Există lucruri simple, cum ar fi să transformați puțin activități zilnice, pe care oricum le faceți.

Vezi și: DIETĂ. 7 produse care conțin zahăr. Îți sabotezi dieta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel