Recursul lui Năstase pentru reducerea pedepsei se judecă azi

nastase
nastase

Curtea de Apel Bucureşti judecă, miercuri, recursul făcut de Adrian Năstase împotriva unei hotărâri date de tribunal prin care s-a decis ca perioada petrecută sub pază la Spitalul Floreasca, după tentativa de sinucidere, să nu i se deducă din pedeapsă.

În jurul orei 9:00, fostul premier Adrian Năstase a ajuns la Curtea de Apel din Bucureşti.

Adrian Năstase susţine că cele şase zile petrecute în Spitalul Floreasca trebuie să i se reducă din pedeapsa de doi ani de închisoare în care a fost condamnat în Dosarul "Trofeul Calităţii".

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase, a declarat că fostul premier ar putea fi eliberat pe date de 16 februarie 2013. Magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au amânat judecarea contestației în anulare formulată de avocaţii fostului premier Adrian Năstase. Avocatul Ion Cazacu a declarat că speră ca această cerere să determine instanţa să prezinte motivarea deciziei de condamnare a lui Năstase la doi ani de închisoare cu executare. Una dintre cauzele căii extraordinare de atac este intervenţia prescripţiei asupra răspunderii penale. În plus, avocaţii au cerut şi ca Adrian Năstase să fie pus în libertate pe perioada judecării acestei contestaţii. Năstase se află în prezent la penitenciarul Jilava unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru corupţie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel