Reactorul nuclear Beznau II, oprit de urgență de elvețieni

AKW-Beznau-axpo
AKW-Beznau-axpo

Unul dintre cele cinci reactoare nucleare elvețieni, Beznau II, a fost oprit de urgență în cursul zilei de miercuri. Oprirea a fost determinată de un incident produs în partea  non-nucleară a centralei, după cum a declarat grupul energetic elvețian Axpo.

Autor: Bătrînca Mădălina

Daniela Biedermann,  purtătorul de cuvânt al Axpo care gestionează centrala Beznau, a declarat că reactorul nu a fost „ încă” repornit.

Societatea a precizat într-un comunicat că oprirea de urgență, care este o procedură automantă, iar motivul a fost un incident petrecut ” într-o parte non-nucleară” a reactorului.

Axpo a declarat că în urma acestei întreruperi de urgență „ au ieșit aburi din partea non-nucleară”.

Pentru repornirea centralei, grupul energetic Axpo are nevoie de aprobare din partea Inspecției federale a securității nucleare IFSN, care a fost imediat informată.

La sfârșitul lui septembrie, 2011, parlamentul elvețian a aprobat renunțarea progresivă la energia nucleară, ca reacție la un accident grav petrecut în martie în Fukushima, Japonia.

Elveția a recomandat ca cele cinci reactore nucleare funcționabile, și anume Beznau I, Beznau II, Muhleberg, Gosgen și Leibstadt, să nu fie înlocuite la finalul perioadei de exploatare, în 2034, fiind primul stat din lume care a avut o reacție față de această catastrofă.

Cele cinci reactore nucleare se află toate situate în estul Elveției. Conform recomandărilor emise de guvernul elvețian, reactorul Beznau I va fi decuplat de la rețea în 2019, Beznau II și Muhleberg în 2022, Gosgen în 2029 și Leibstadt în 2034.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel