Reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit din cauza vremii

reactorul-1
reactorul-1

Unitatea 1 de la Cernavodă s-a oprit azi din cauza condiţiilor meteorologice care au afectat reţelele de transport al energiei electrice din sistem, a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu.

Autor: Manuela Macoveanu

Potrivit sursei citate, Unitatea 1 va fi repornită în 36 de ore.

"Unitatea 1 de la Centrala nuclearelectrică de la Cernavodă s-a oprit din cauza intensificărilor de vânt care au afectat liniile electrice pe direcţiile Cernavodă - Ialomiţa, Cernavodă - Constanţa. Nu există niciun pericol iar reactorul va fi repornit în 36 de ore", a explicat Traicu.

Nu există niciun pericol, nici pentru mediu şi nici pentru populaţie sau personalul propriu, din cauza opririi Unităţii 1 a Centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, se arată într-un comunicat al companiei Nuclearelectrica, remis, luni.

"Urmare a furtunii de mare intensitate din Dobrogea, zona Cernavodă, din cauza unor perturbaţii în liniile de transport energie electrică conectate cu staţia de 400 Kv Cernavodă, un transformator de alimentare servicii proprii ale Unităţii 1 a declanşat determinând deconectarea în mod automat a Unităţii 1 de la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de 3 decembrie. Atât sistemele de proces, cât şi cele de securitate au acţionat conform proiectului, reactorul Unităţii 1 fiind în prezent oprit", se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, în prezent se analizează situaţia şi se derulează activităţi în vederea repornirii, care se estimează a avea loc în dimineaţa zilei de joi, 6 decembrie.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcţionează normal la parametrii nominali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel