Răzvan Lucescu: “Dacă nu câştigăm cu Bosnia, plec!”

razvan-lucescu
razvan-lucescu

Selecţionerul a vorbit într-o conferinţă de presă despre importanţa meciului cu naţionala Bosniei, despre retragerea lui Chivu şi despre planurile sale.

Lucescu junior a subliniat că, în cazul unui insucces la 3 iunie, este normal să demisioneze. “În cazul în care nu câştigăm, nu mai avem şanse de calificare şi eu trebuie să plec de la naţională. Va veni alt antrenor. Meciul cu Bosnia e cel mai important, după aceea vom vedea ce s-a întâmplat. Sunt aici cu un obiectiv. Dacă nu ne calificăm, trebuie să plec aşa cum e normal. Noul antrenor va avea misiunea dificilă de a crea o nouă echipă naţională”, a spus antrenorul.

Răzvan a dezvăluit de ce a ales ca meciul să se dispute pe stadionul Giuleşti şi pe ce jucători va conta în partida cu Bosnia. “Giuleştiul va crea o presiune fantastică pe naţionala Bosniei. Mizez pe entuziasmul celor care au terminat acum campionatul şi au avut performanţe bune: cei ai Oţelului, campioni, cei de la Poli, vicecampioni, cei de la Vaslui, locul 3. Mai sunt jucătorii cu experienţă ca Tamaş, Mutu. Am convocat şi jucători care vor juca în finala Cupei Românei, dar nu am vrut să-i fac publici”, a declarat Răzvan Lucescu.

Selecţionerul a declarat că a încercat, fără succes, să-l convingă pe Chivu să revină asupra deciziei de a se retrage de la naţională. “Îmi pare foarte rău de decizia lui Cristi Chivu. Este un exemplu pentru toţi copiii din România, un jucător imens. A fost căpitanul echipei în aceşti doi ani şi am raport foarte bun cu el. Am avut discuţii cu el şi am încercat să îl conving să continue, dar el îşi cunoaşte cel mai bine fizicul. Au mai fost jucători care s-au gândit să se retragă, dar am reuşit să îi conving să revină”, a spus Răzvan.

Răzvan Lucescu a avut tăria să discute şi despre eventuala numire a lui Cosmin Olăroiu la naţională, în cazul că el nu va mai continua. “Nu mă deranjează că Mircea Sandu s-a gîndit deja la un posibil înlocuitor. Cosmin Olăroiu merită acest lucru pentru că a obţinut performanţe uriaşe, dar până atunci mai este un meci, cel cu Bosnia”, a declarat selecţionerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel