Raportul INML în cazul morţii lui Chauncey Hardy: Fractură craniană la ceafă şi frontal şi multiple leziuni meningo-cerebrale

Chauncey_Hardy_01_cbd506ee4f
Chauncey_Hardy_01_cbd506ee4f

Potrivit raportului INML, Chauncey Hardy a fost lovit în faţă, a căzut suferind o fractură craniană la ceafă dar şi frontal, precum şi multipe leziuni meningo-cerebrale foarte grave, nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent.

Raportul de autopsie în cazul lui Chauncey Hardy confirmă constatarile preliminare, respectiv că baschetbalistului american a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie şi dilacerare cerebrală (leziune traumatică având caracter distructiv), fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

"Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur în acelaşi context traumatic", arată raportul medico-legal.

Totodată, între leziunile traumatice cranio-cerebrale şi decesul lui Hardy există o legatură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

"Având în vedere morfologia şi topografia leziunilor, cea mai probabilă succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractură craniană prin lovire hetero-propulsată de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atât la locul de impact cu solul cât şi diametral opus prin mecanism de contra-lovitură", se mai arată în raportul INML.

Legiştii spun că leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adică unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mai grave, aşa cum a fost şi în cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeşte contuzie de contralovitură şi de regulă este mai gravă decât fractura de impact", au precizat pentru Mediafax surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legiştii susţin că este foarte greu de interpretat, întrucât pacientul a fost în comă, fiind perfuzat continuu.  De asemenea, analiza toxicologică nu a pus în evidenţă prezenţa unor droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel