Raed Arafat, propunere ACCEPTATĂ de Marcel Vela

Vela - Arafat
Vela - Arafat

Marcel Vela, ministru de Interne, a anunțat, astăzi, în conferința de presă, că a acceptat o propunere a lui Raed Arafat, una care nu a fost acceptată de alte instituții. 

”Domnul secretar de stat Raed Arafat, dl doctor, vă prezintă și disponibilitatea medicală pentru aceste aeronave și o propunere pe care mi-a făcut-o și am acceptat-o pentru a atrage cât mai mulți piloți în sistem, propuneri pe care le-a făcut și altor instituții, care n-au fost receptivi” a anunțat Marcel Vela. 

”Din punct de vedere medical, medicii care asigură serviciul de urgență pe elicopterele și avioanele SMURD vor putea să continue activitatea și-n cursul nopții, acolo unde este o aeronavă disponibilă. Medicul care este de serviciu 12 ore poate să fie de gardă, să continue sau să vină altul în locul lui ca să asigure garda pe timpul nopții. Avionul e asigurat și acum de medici 24/24 de ore. Propunerea pentru dl ministru e a plăților pentru medici și pentru piloți. A fost o discuție foarte mare pe parcursul anilor trecuți să nu mai plătim pe ora de zbor și să fie o plată fixă. Acest lucru poate încuraja, dacă faci o gardă, ești plătit chiar dacă nu zbori, dar faci garda și aștepți să fie o urgență. În același timp, nu mai avem riscul ca unele decizii să fie luate pentru că ora de zbor este plătită și, dacă nu zbori, nu ești plătit. Această propunere a fost de mai multe ori discutată, nu s-a reușit. Am înțeles că o să avem sprijinul să fie implementată și pentru medici, și pentru piloți, ceea ce înseamnă o siguranță mai mare. Ești de serviciu pe elicopter, primești această sumă indiferent ce se întâmplă și asta va încuraja medicii și asistenții medicali, dar și piloții.” a spus Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel