Radu Beligan a murit-VIDEO

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a murit, miercuri, la Spitalul Elias.

Radu Beligan a fost internat în Spitalul de Urgență Elias, vineri, la ora 13.00, la Terapie Intensiva, în stare de degradare biologică progresiva.  A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supraveghere și controlul funcțiilor vitale, cât și controlul fizic și psihic adecvat situației sale" a declarat pentru Agerpres, Dana Safta, directorul medical al spitalului.

Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor Guinness în 2013, cu titlul de "cel mai longeviv actor profesionist de teatru". Doi ani mai târziu, actorul sărbătorește împlinirea a 97 de ani de viață și 77 de ani de carieră tot pe scenă, cu un spectacol care are toate șansele să stabilească, la rândul său, un record.

"Egoistul", cu Radu Beligan în rolul principal, se  joacă de peste 11 ani, având peste 300 de reprezentanții.

Spectacolele lui Radu Beligan s-au joacat toate cu casa închisă.  "Este o forță a naturii, atât pe scenă, cât și în viață. secretul său este știut numai de el", declara la un moment dat Ion Caramitru.

[citeste si]

"Tata nu mai fumează de 20 de ani, deşi în piesa «Egoistul» trebuie să-şi aprindă o ţigară. Toată viaţa a preferat să meargă foarte rar la petrecerile pe care ceilalţi colegi de breaslă le dădeau. Şi, atunci când o făcea, nu se distra până dimineaţa, precum alţii. În rest, face multă mişcare şi nu vrea să renunţe la scenă, marea lui pasiune. Are un regim de viaţă sănătos", declara  pentru Click!, Alexandru Be­ligan, fiul actorului.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 în comuna Galbeni, ju­deţul Bacău. Actorul a fost căsătorit de trei ori. Prima soţie a fost actriţa Nineta Gusti şi căs­nicia lor a durat 15 ani. Cea de-a doua soție a actorului a fost Dana Crivăţ. Cei doi au avut o fiică, Ana Maria. A treia soţie a fost scriitoarea Marica Beligan. Cei doi s-au căsătorit în 1965 şi au avut trei copii: Lamia (actriţă), Raluca şi Alexandru. Marica Beligan a murit de cancer în februarie 1993.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel