Pune piper în mâncare. Cinci lucruri incredibile pe care trebuie să le cunoşti

Ana Vasilescu / 25 oct 2019 / 11:11 Salveaza PDF Comentarii

Pe lângă faptul că oferă un gust mâncării, piperul are o mulţime de beneficii pentru organism. Vă prezentăm cinci dintre acestea. 

Îmbunătățește digestia

Piperul negru conține piperină, un compus care stimulează în mod natural eliberarea de enzime digestive din pancreas, astfel încât substanțele nutritive din alimente sunt digerate mai bine.

Combate gazele

Toată lumea suferă de flatulență sau gaze intestinale din când în când. O rețetă bună pentru a le combate este asezonarea mâncărurilor cu piper. Atunci când este consumat, stimulează secreția de acid clorhidric, esențial pentru digerarea alimentelor și astfel împiedică proliferarea bacteriilor care provoacă tulburări gastrointestinale.

Citeşte şi Nu mai arunca niciodată uleiul folosit în chiuvetă. Uite ce se poate întâmpla


Este bun împotriva ulcerului gastric

Conform diferitelor studii, piperul ar reduce producția de acizi gastrici, reducând arsurile la stomac şi riscul de a face ulcer.

Alte beneficii ale piperului

 

Puternic împotriva gripei

Piperul ajută la ameliorarea simptomelor datorită uneia dintre componentele sale, capsaicina, o substanță care stimulează secrețiile care ajută la eliberarea mucusului și la curățarea respirației.

Aliat împotriva cancerului

Dacă doriți să vă condimentați mâncărurile cu un vârf de piper, este posibil să vă protejați împotriva anumitor tipuri de cancer. Acest lucru a fost raportat de diferite studii, care au descoperit că acest condiment ar putea împiedica creșterea celulelor care promovează creșterea tumorii.

Citeşte şi Cum să gătiţi corect orezul. Toate gospodinele au procedat greşit până acum

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23