PSD, petiție pentru lucrătorii români din UE

Sigla PSD
Sigla PSD

Partidul Social Democrat a lansat o petiție pentru respectarea drepturilor lucrătorilor români din Uniunea Europeană.

PSD solicită sprijin Parlamentului European pentru respectarea legislaţiei europene în materie de muncă, protecţie socială şi medicală şi a drepturilor lucrătorilor români ca cetăţeni ai Uniunii Europene. 

”DREPTURI EGALE pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană! SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA prin care cerem sprijinul Parlamentului European pentru:

- Respectarea legislației europene în materie de muncă, protecție socială și medicală;
- Asigurarea pentru lucrătorii români a acelorași drepturi precum cei din UE.

Români la munca sezonieră 

În ultima perioadă, în contextul COVID-19, un număr important de lucrători români au fost transportați în diferite state membre ale Uniunii Europene pentru efectuarea unor munci sezoniere sau activități de tip social în baza unor acorduri bilaterale agreate între respectivele țări și Guvernul României. Acorduri care depășesc cadrul de reglementare european privind libera circulație și dreptul la muncă în spațiul european.

Măsuri adecvate 

Din nefericire, în aceste cazuri, Guvernul #PNL nu a prevăzut măsurile adecvate de protecție socială sau medicală absolut necesare în contextul crizei actuale. Lipsa de implicare a guvernanților a condus la situații în care lucrătorii români au fost supuși unor riscuri care contravin reglementărilor naționale privind protecția lucrătorilor și a condițiilor de distanțare socială”, scrie PSD pe pagina oficială de Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy