EXCLUSIV  Protest #rezist, 10 ianuarie. Nicolai, așteptare de la Iohannis. ”Răspuns ieftin. Să-l dezamorseze”

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a vorbit, în exclusivitate, pentru DCNews, despre protestul #rezist care ar urma să aibă loc în fața Ateneului Român, deși nu a primit aprobarea Primăriei Capitalei, când România va prelua oficial Președinția Consiliului Uniunii Europene, la eveniment fiind prezenți și înalții demnitari europeni. 

”Din punctul meu de vedere este un protest absolut inoportun, încurajat de președintele Iohannis, care nu are în România decât o agendă personală și nicidecum o agendă care să servească statului român. Este o chestiune de imagine, pe care președintele, dacă ar avea un pic de respect pentru această țară, ar putea să o dezamorseze făcând un apel public la susținătorii săi din cadrul mișcării #rezist, să înceteze cel puțin astăzi, la preluarea oficială a Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, să facă aceste proteste. Din păcate, acesta este nivelul în politica românească, oameni prea mici pentru vremuri mari și destul de dificile. Răspunsul lor este unul ieftin, politicianist, de duzină și mai mult un răspuns care nu îi onorează nici pe ei și nici țara pe care o reprezintă., a afirmat Norica Nicolai, printr-o intervenție telefonică, pentru DCNews. 

'Nu știm decizia președintelui, ar fi normal să participe'


Referitor la participarea președintelui României la ceremonia desfășurată la Ateneul Român, unde România va prelua oficial Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene, europarlamentarul Norica Nicolai susține că nu se știe oficial dacă președintele Iohannis va participa la eveniment, însă este normal să participe, dar și să facă un apel public către #rezist pentru a înceta protestele măcar într-o asemenea zi importantă pentru țara noastră.

Nu știu dacă președintele va participa sau nu, nu am ultimele informații, dar ar fi normal să participe pentru că în conformitate cu o decizie a Curții Constituționale mai veche și făcută pentru Traian Băsescu la vremea respectivă, într-o componență a Curții care îl favoriza pe Băsescu în toate deciziile, are această obligație. Este posibil și ar fi normal să participe în calitate de președinte al României, însă nu știm decizia președintelui. Oricare ar fi aia, dacă nu este însoțită de un apel public la încetarea oricărui protest, cel puțin în această zi, nu are mare semnificație din punct de vedere al imaginii și vizibilității României în plan european., a adăugat europarlamentarul.

Vezi și: Klaus Iohannis a acceptat invitația Vioricăi Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel