Proiectil de război, găsit în Gara Arad

Proiectil din al Doilea Război Mondial
Proiectil din al Doilea Război Mondial

Un proiectil de răboi care provine, cel mai probabil, din  al Doilea Război Mondial, a fost găsit, ieri, în Gara Arad, de niște muncitori care lucrau la schimbarea unor linii de cale ferată, anunță mediafax.ro.

Autor:Daniela Bodeanu

"Este vorba de un proiectil de aruncător de calibru 82 care datează cel mai probabil din al Doilea Război Mondial . Există un real pericol de explozie la manipularea incorectă a muniţiei de acest fel, pentru că poate să aibă focosul intact", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, citat de mediafax.ro. Proiectilul, cu o lungime de aproximativ 25 de centimetri, a fost ridicat de o echipă de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

 Autorităţile au format o zonă de siguranţă pe o rază de 250 de metri, însă intervenţia nu a necesitat evacuarea călătorilor şi nu a afectat mersul trenurilor deoarece proiectilul a fost descoperit pe una dintre liniile dezafectate temporar pentru lucrări de modernizare. Proiectilul va fi transportat într-un poligon din județul Arad, unde va fi detonat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel