Profesorii care protestează azi în Capitală au transmis condoleanțe lui Băsescu

Liderii FSLI au adresat un mesaj de condoleanţe preşedintelui Traian Băsescu, iar apoi cele aproximativ 5.000 de cadre didactice care protestează în Piaţa Victoriei au intonat în cor imnul naţional, informează Mediafax

Tonul imnului a fost dat de un copil care avea prinsă pe haină o foaie pe care scria "Trăim fără educaţie", mesaj însoţit de multe semne de întrebare.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, s-a adresat celor prezenţi în Piaţa Victoriei, spunându-le că mesajul pe care vor să-l transmită profesorii, marţi, în stradă, este de a salva şcoala românească şi de face din ea una de calitate cu care "toţi să ne mândrim".

'Am ieşit azi (marţi - n.r) în stradă pentru că ne aflăm într-o stare de disperare. Salariaţii din învăţământ sunt umiliţi şi marginalizaţi de o putere coruptă care-şi cunoaşte doar interesele de clan, iar noi spunem azi că asa nu se mai poate", a fost mesajul lui Cornea.

El a amintit, în discursul său, situaţia părinţilor cărora nu li se oferă posbilitatea de a avea şanse egale la educaţie pentru copiii lor care învaţă după manuale învechite şi roase de timp.

Sindicaliştii strigă "Jos Guvernul", ei având pancarte pe care scrie "Să muriţi bine", "Urlă foamea-n noi", "Ardealul nu vă vrea".

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş i-a invitat, marţi, de la ora 13.40, la sediul MMFSP, pe reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învǎţǎmant Spiru Haret, ai Federaţiei Educaţiei Naţionale şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învǎţǎmant pentru prezentarea revendicǎrilor şi continuarea dialogului pe baza acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel