Probleme la privatizarea Poștei Române. Niciun caiet de sarcini nu a fost cumpărat

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Ion Smeeianu, a anunțat, marți, că niciun potenţial investitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea companiei, până la această dată, când termenul a expirat. 

Potențialii investitori interesați să participe la privatizarea Poştei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, după ce ANAF a calculat, în urma unui control, alte datorii fiscale, în valoare de 107 milioane lei, însă, potrivit șefului privat al Poștei, decizia privind amânarea revine Guvernului.

"Potenţialii investitori au cerut amânarea procesului de depunere a ofertelor. Această decizie nu mai aparţine decât Guvernului României. Mâine în şedinţa de Guvern se va lua în discuţie ce este necesar pentru a face ca acest proces să devină un proces de succes pentru Poştă. Se iau în calcul inclusiv elemente care să crească atractivitatea societăţii, cum ar fi conversia datoriilor istorice la bugetul de stat în acţiuni", a declarat Ion Smeeianu, în cadrul unei conferințe de presă, citează Mediafax.

Potrivit directorului Poștei Române, printre motivele cu impact negativ asupra privatizării companiei se numără: prestarea serviciului universal de poştă încă un an, situaţia financiară negativă a companiei, agravată de o nouă datorie de 107 milioane lei care a fost găsită de către ANAF urmare a cercetărilor privind emiterea certificatului fiscal de privatizare, contractul colectiv de muncă al Poştei Române care este pe 10 ani şi permite o rezistenţă la restructurare, precum și recentele proteste ilegale ale salariaților companiei.

În prezent, Poșta Română are datorii totale la stat ce depăşesc 240 milioane de lei. Acţionarii Companiei Naţionale Poşta Română, care deține o rețea de aproximativ 7.100 de oficii poștale, sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%. Cifra de afaceri a CNPR a scăzut, în 2011, cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei.

La sfârșitul anului 2011, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi scăzuse cu peste 2.500, la 32.124 de persoane. Pentru 2012, compania nu a prezentat datele financiare.

Pentru 2013, bugetul Poştei Române prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei şi profit zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel