Privatizarea CFR eșuează dacă GFR nu renunță la condiții. Suma avansată, 180 de milioane de euro

Relu Fenechiu 1
Relu Fenechiu 1

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a precizat, miercuri, într-o conferință de presă, că suma depusă de Grupul Feroviar Român în vederea cumpărării pachetului majoritar de acțiuni a CFR este mai mare de 180 de milioane de euro. Dacă GFR nu va renunța însă la condițiile puse, singurul ofertant rămas în cursă va fi descalificat, a precizat Fenechiu.

”Astăzi a avut loc ultima etapă a procesului de privatizare a CFR Marfă. Astăzi s-au deschis ofertele tehnică şi financiară. Oferta tehnică a companiei a fost corectă şi compania GFR a fost declarată calificată. Oferta financiară conţine nişte condiţii. Acum suntem în negocierea acestor condiţii. Dacă vom ajunge la o finalizare a acestei negocieri, astfel încât oferta financiară să nu aibă niciun fel de condiţii, vom finaliza procedura. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va fi descalificat ofertantul rămas în cursă”, a spus Fenechiu.

Suma depusă de Grupul Feroviar Român depășește 180 de milioane de euro, motiv pentru care încă se mai poartă negocieri a căror termen de finalizare nu este stabilit.

”Oferta este mai mare de 180 de milioane de euro. Este motivul pentru care suntem încă în negocieri. În ceea ce priveşte condiţiile cerute, atât timp cât se va renunţa la ele, putem să mergem mai departe. Dacă nu, nu vom merge mai departe, pentru că mandatul Comisiei de privatizare este foarte clar: preţul trebuie să fie peste 180 de milioane de euro şi fără niciun fel de condiţie”, a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel