Prins cu o prostituată și bătut de polițiști, un român a câștigat la CEDO 13.000 de euro

Prostituată
Prostituată

Statul român trebuie să plătească unui cetățean româno-canadian 13.000 de euro, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, marţi, că acesta a beneficiat de rele tratamente   după ce, în 2006, la Bucureşti, a fost prins de Poliţie cu o prostituată în maşina lui, ridicat şi dus la secţie.

Decizia luată marţi de o cameră a CEDO nu este finală, oricare dintre părţi putând cere, în termen de cel mult trei luni, judecarea cauzei de către Marea Cameră.  Petentul este Radu Sorin Ghiţă, un cetăţean româno-candian, născut în 1961, care locuieşte la Bucureşti, scrie Mediafax..

 Potrivit reclamantului, la 3 mai 2006, ora 1.00 noaptea, se afla cu domnişoara C. B. la el în maşina parcată într-un loc unde luminile stradale nu funcţionau. Doi poliţişti de la Secţia 3 din Capitală s-au apropiat de maşină şi le-au cerut celor doi actele de identitate. Ghiţă a prezentat permisul de conducere şi paşaportul, iar unul dintre poliţişti, D.U., i-ar fi zis: "Bă, ce te crezi, la vamă?", cerându-i cartea de identitate. Acesta s-a conformat, însă poliţistul a refuzat să îi înapoieze actele, susţinând că bărbatul a consumat alcool. În timp ce al doilea poliţist, A.H., a plecat cu documentele la maşina de Poliţie, D.U. l-a invitat să coboare din maşină, pentru a demonstra că nu băuse. Când s-a conformat, poliţistul l-ar fi împins între maşină şi zidul unei clădiri, petentul replicându-i: "Tataie, te porţi ca un miliţian". Atunci i-au fost puse cătuşe şi cei doi poliţişti l-ar fi lovit de mai multe ori la nivelul stomacului şi rinichilor, după care l-ar fi ridicat de jos şi dus la maşina de Poliţie, invitând-o şi pe C.B. să îi însoţească la secţie. Reclamantul a mai spus că ofiţerul D.U. a stat în spate şi l-a lovit tot drumul în cap.

 La secţie, petentul a fost dus într-un beci, de unde şi-a sunat avocatul, care a cerut să vorbească cu unul dintre poliţişti. După conversaţia dintre avocat şi ofiţerul A.H., poliţia l-a descătuşat şi i-a permis să părăsească secţia, cerându-i să nu depună plângere, susţine Ghiţă.

 Potrivit raportului Poliţiei asupra incidentului, cei doi ofiţeri s-au apropiat de maşina petentului şi au constatat că acesta întreţinea relaţii sexuale cu femeia cu care era, că a trebuit să insiste pentru ca acesta să le prezinte un act de identitate şi că i-au cerut apoi să urce în maşina de Poliţie, în timp ce ei întocmeau procesul verbal de contravenţie. În acel moment, Ghiţă ar fi devenit agresiv, şi-ar fi aruncat telefonul mobil şi ochelarii şi s-ar fi aruncat el însuşi la pământ, strigând că este abuzat de Poliţie.

 "Pentru a gestiona situaţia, am decis să îi punem cătuşe şi să îl ducem pe el şi pe domnişoara C. B. la secţie. A trebuit să folosim forţă fizică pentru a-i pune cătuşele, pentru că el îşi folosea forţa fizică împotriva noastră, încercând să scape şi ameninţându-ne. S-a dat în mod deliberat cu capul de pământ şi de uşile maşinii de poliţie. Cu greu, am reuşit să-l protejăm faţă de propria violenţă şi agitaţie", continuă raportul Poliţie. Versiunea Guvernului asupra faptelor a preluat punctul de vedere al Poliţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel