Principesa Margareta a primit medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Ştiinţe a Moldovei

principesa-margareta-si-principele-radu
principesa-margareta-si-principele-radu

Principesa Moştenitoare Margareta a României a fost decorată, marţi, cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în timpul unei ceremonii în care principele Radu a susţinut şi un discurs despre destinele Republicii Moldova şi României, precum şi despre viitorul european al Republicii Moldova.

Distincţia i-a fost acordată Principesei Margareta în cadrul unei ceremonii festive la care au participat zeci de academicieni. Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei a precizat că medalia fost acordată "în semn de profundă recunoştinţă pentru susţinerea culturii româneşti şi colaborarea cu instituţiile de învăţământ din Republica Moldova", potrivit Agerpres.

În cadrul unui discurs susţinut la Academie, Principele Radu a declarat că scopul familiei regale este să ajute Republica Moldova. "Într-o ţară răvăşită de chinuri identitare, cum e Republica Moldova, familia regală vine să unească, nu să dezbine", a afirmat el.

"Vom încerca de aici încolo, atât generaţia noastră, cât şi a şasea generaţie regală, să nu mai venim aici în vizită, să venim aici în mod regulat, acasă, din când în când, pentru a dura proiecte fie de natură instituţională, cum ar fi cele din domeniul sănătăţii, social, al culturii, cât şi cele care privesc sectorul privat, de natură economică, după puterile noastre", a adăugat Principele Radu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel