Primele obligațiuni emise de Banca Mondială în moneda Chinei

yuan
yuan

Banca Mondială a emis în Hong Kong prima emisiune de obligaţiuni denominate în yuani, China urmând astfel să sporească utilizarea monedei sale pe pieţele financiare mondiale.

Astfel Banca Mondială speră să obţină 500 milioane de yuani (76 milioane de dolari) prin emiterea de bonduri cu scadenţă la doi ani. Obligaţiunile sunt emise prin Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi au cel mai ridicat rating, 'AAA', informează Agerpres. Emiterea de obligaţiuni denominate în yuani va permite investitorilor să-şi diversifice deţinerile de valută şi va extinde expunerea yuanului, susțin reprezentanții Băncii Mondiale.

Yuanul, rezervă valutară pe plan mondial

Luna trecută, China a anunţat că a doua sa emisiune de obligaţiuni denominate în yuani din Hong Kong a avut un câştig de cinci miliarde de yuani, intenţionând să lanseze o nouă emisiune de trei miliarde de yuani. În ciuda succesului mondial al exportatorilor chinezi, yuanul are un rol minor pe pieţele internaţionale deoarece nu poate fi schimbat liber cu alte valute. Liderii de la Beijing vor ca yuanul să fie adoptat ca o rezervă valutară pe plan mondial, pentru a reflecta expansiunea economiei chineze.

China este presată de mai multe luni de către partenerii săi comerciali în vederea aprecierii monedei sale faţă de dolar. Aceştia au relevat faptul că deprecierea yuanului conferă un avantaj competitiv produselor chineze. Însă conducerea de la Shanghai a respins, în nenumărate rânduri, eventualitatea unei reevaluări a monedei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel