Primele exerciţii aeriene comune româno-israeliene, după accidentul din 2010

Hercules_Romania
Hercules_Romania

Forţele aeriene israeliene s-au întors pentru prima dată în România de la accidentul de elicopter din 2010, pentru a desfăşura un exerciţiu aviatic comun, se anunţă într-un comunicat al armatei israeliene, publicat luni.

Prăbuşirea, vara trecută, a unui elicopter Sikorsky a provocat moartea a şase militari israelieni şi a unui soldat român. Echipele Sikorsky nu au participat însă în această vară la exerciţiul comun organizat în România.

"În ultimul an, prietenia dintre noi a devenit o frăţie. Această cooperare este extrem de importantă pentru noi", a declarat generalul de flotilă aeriană român Alexandru Găluşcă, referindu-se la cooperarea strategică româno-israeliană.

La începutul lui august, forţele aeriene israeliene au trimis escadroane Hercules în România pentru a participa la acest exerciţiu care a avut loc în Munţii Carpaţi, unde s-a produs accidentul din 2010.

În cele două săptămâni de exerciţii aviatice, escadroanele Hercules au deprins navigaţia în zonă muntoasă, cu o topografie complexă şi nefamiliară şi cu vreme schimbătoare.

"Hercules a fost construit intenţionat ca avion tactic de transport, ceea ce înseamnă că avionul survolează teritorii neprietenoase şi transportă luptători", a declarat maiorul Roey, comandantul escadronului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel