Primarul din Zlatna a câştigat procesul cu CNSAS

Silviu Ponoran
Silviu Ponoran

Primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran a primit câştig de cauză în procesul cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că Ponoran nu a fost informator la Securitate şi a respins recursul formulat de CNSAS împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

autor: Adrian Stroescu

Silviu Ponoran

Silviu Ponoran a declarat pentru Alba24 că „au fost vremurile cum au fost şi m-am nimerit să stau în gazdă la nişte persoane care făceau parte dintr-o sectă, iar cei de la Securitate m-au obligat să scriu o notă explicativă. Nu a fost o notă informativă aşa cum au susţinut ei”.

Silviu Ponoran a fost declarat informator al Securităţii de Curtea de Apel, dar cauza a fost rejudecată la ÎCCJ.

Primarul a fost acuzat că în perioada studenţiei ar fi furnizat informaţii Securităţii sub pseudonimul Nicu, despre persoanele la care stătea în gazdă.

„La recurs, CNSAS m-a tot acuzat, eu m-am apărat şi le-am zis că şi tatăl meu a avut probleme cu Securitatea. Sentinţa mi-a fost comunicată în 20 octombrie şi nu ştiu cum este motivată, pentru că acum nu le mai trimit acasă. O să o iau când o să mă duc o dată la Bucureşti, ca să văd ce au scris şi judecătorii”, a explicat Siviu Ponoran.

Primarul Zlatnei a declarat că, în trecut, întreaga lui familie a avut de suferit din cauza comuniştilor, iar dovezile prezentate de el în instanţă în acest sens au cântărit mult în faţa judecătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel