Prima puşcă românească, produsă la Cugir

arma
arma

Fabrica de Arme Cugir va produce, cel mai probabil din toamnă, 60.000 de arme de asalt, o puşcă integral de concepţie românescă, pentru Ministerul Apărării Naţionale. La acest moment, zece arme-prototip sunt testate pe teatrele de operaţiuni de militarii români.

Zece arme prototip au fost trimise Ministerului Apărării Naţionale pentru a fi testate, real, pe diverse teatre de operaţiuni militare, în misiuni de luptă, de soldaţii români, informează Capital.

După finalizarea testării şi evaluării noii arme, un AKM îmbunătăţit, cu un alt design şi alte configuraţii, ambidextru, cu un sistem de adaptare pe toată arma (cu lunetă şi lanternă), va fi încheiat acest contract, urmând ca, într-o primă etapă, în toamnă, să fie comandate 60.000 de bucăţi, iar ulterior, să fie dispusă o comandă mult mai mare.

"Sperăm că undeva în această toamnă va fi prima comandă, de 60.000 de bucăţi, urmând o comandă mult mai mare", a precizat directorul general al Companiei ROMARM, Vasile Crişan.

Fabrica de Arme Cugir produce în general pentru export (97%), în special arme civile pentru piaţa americană, având acoperit cu comenzi anul 2012. De la această fabrică se exportă mai mult pe piaţa americană (produse civile), dar şi pe piaţa europeană, atât pentru armată, cât şi pentru zona civilă. În prezent există trei contracte încheiate cu parteneri din Statele Unite ale Americii, iar printre cele mai recente se află un contract cu Azerbaijan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel