Prim-procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu, în arestul IPJ Alba

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu, arestaţi preventiv pentru 29 de zile ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), au fost introduşi joi în arestul IPJ Alba, după ce au fost aduşi de la Bucureşti.

ÎCCJ a admis, miercuri seara, recursul DNA Alba Iulia la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a respins, vineri, propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi şi a dispus ca aceştia să fie arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile. Instanţa din Alba Iulia a decis în 22 octombrie să impună interdicţia de părăsire a ţării pentru prim-procurorul Florin Apostu şi pentru ofiţerul SRI Tiberiu Popescu.

Procurorii DNA au demarat efectuarea cercetărilor penale faţă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în sarcina căruia s-au reţinut opt infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals intelectual, două infracţiuni de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de Agerpres.

În acelaşi dosar, ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel