Preţul minim de vânzare a 9,84% din capitalul Petrom va fi anunţat până miercuri

Actiunile Petrom scoase la bursa
Actiunile Petrom scoase la bursa

Directorul general al Renaissance Capital din Londra, Angelo Morganti a declarat cp preţul minim de vânzare a pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) va fi stabilit până miercuri de către Guvern.

"Săptămâna viitoare Guvernul va stabili preţul minim al ofertei. Oferta merge bine, ne-am întâlnit cu 100 de investitori, este un interes mare din partea acestora. Săptămâna trecută, doar în Londra, am discutat cu 30 investitori", a afirmat Morganti, citat de Mediafax.

El a adăugat că au fost primite oferte, dar nu a oferit detalii. "Oferta se derulează pe o perioadă de două săptămâni (până la 22 iulie -n.r.) şi se adresează investitorilor instituţionali", a precizat el.

Totodată, Morganti a menţionat că, în general, astfel de oferte au un discount, dar nu a putut spune dacă se va aplica şi în cazul ofertei Petrom.

Operaţiunea prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom are un preţ maxim de 0,46 lei/titlu. Operaţiunea este intermediată de către consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities. Consorţiul a fost selectat la începutul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel