Președinție: Cele două românce din Siria sunt în viață

hula_masacru
hula_masacru

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, sâmbătă pentru Mediafax, că informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara, potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Hula pe data de 25 mai, este falsă.

"Sunt în măsură să afirm că informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Hula pe 25 mai a.c. este falsă, iar cele două femei se află în viaţă", a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, el a arătat că Administraţia Prezidenţială face apel la organizaţiile siriene din România "să nu lanseze informaţii false cu scopul de a-şi exprima convingeri politice".

Totodată, Bogdan Oprea a menţionat că "Ambasada României din Republica Arabă Siriană este în măsură să acorde asistenţă celor aproximativ 14.000 de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Siriei".

Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh, a declarat, vineri, că două tinere din municipiu, care erau plecate de mai mult timp în Siria, la tatăl lor, au fost ucise în masacrul din Hula.

MAE preciza, însă, ulterior, că informaţia legată de tinerele românce ucise în Siria nu a putut fi confirmată până la acel moment, autorităţile siriene arătând că întâmpină dificultăţi mari din cauza accesului anevoios în localitatea Houla.

În urma masacrului de la Hula, ministrul de Externe, Andrei Marga, a propus Guvernului şi Preşedenţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, Walid Osman, şi rechemarea ambasadorului român de la Damasc.

Premierul Victor Ponta declara ulterior că propunerea Ministerului de Externe privind expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti şi rechemarea ambasadorului român de la Damasc este corectă, însă autorităţile române trebuie să păstreze personal consular suficient care să-i ajute pe românii aflaţi în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel