Preşedintele PSD Constanţa le promite aleşilor locali că îşi păstrează funcţiile dacă au rezultate bune la prezidenţiale

Preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD, Felix Stroe, s-a angajat vineri în faţa aleşilor din judeţ ai partidului, în Conferinţa judeţeană de alegeri, că-şi vor păstra poziţiile pe liste şi pentru candidaturile următorului ciclu de alegeri din 2020, dacă vor obţine rezultate bune la alegerile prezidenţiale din acest an.

"Ne aşteaptă alegeri locale şi parlamentare şi este vital să intrăm în 2020 cu acest rezultat minunat la alegerile prezidenţiale şi cu premier PSD şi atunci lucrurile vor fi foarte mult simplificate pentru campaniile electorale de anul viitor şi stă în puterea noastră să facem acest lucru", a afirmat Felix Stroe, în conferinţa judeţeană de dare de seamă şi alegeri.

El a spus că PSD Constanţa merge "pe continuitate" în ceea ce priveşte atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare, scopul fiind acela ca judeţul să fie condus în continuare de social-democraţi.

"Vreau să mulţumesc doamnelor şi domnilor primari, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, şi să vă spun că noi am luat hotărârea - şi sper ca noul BPJ, în a cărui continuitate cred, să o aplice în practică - să mergem pentru anul 2020 la municipiul Constanţa cu candidatura lui Decebal Făgădău şi la Consiliul Judeţean, cu Horia Ţuţuianu. Noi mergem pe continuitate şi vreau să-i asigur pe primarii în funcţie că ei vor fi candidaţii noştri şi în UAT unde nu am câştigat primăriile, preşedinţii organizaţiilor vor candida sau dacă acest lucru nu este posibil, vor găsi cel mai bun candidat, astfel încât judeţul Constanţa să fie condus în continuare de social-democraţi, cei care au asigurat întotdeauna cea mai bună guvernare pentru cetăţeni. De asemenea, îi asigur pe colegii parlamentari că ei sunt candidaţii noştri la alegerile generale din 2020. Într-un cuvânt, fiecare are în cadrul acestei mari familii a PSD o predictibilitate, o siguranţă a carierei sale politice", a afirmat Felix Stroe.

El a invocat situaţia în care se afla organizaţia în anul 2015, atunci când a început reconstrucţia sa şi a reamintit succesul electoral pe care l-a adus partidului prin măsurile organizatorice adoptate, după ce Radu Mazăre a demisionat din funcţie.

"Pe 21 iunie 2015, în momente grele pentru organizaţia noastră judeţeană am făcut o conferinţă de dare de seamă şi alegeri unde am ales un BPJ care a început un drum de patru ani greu, cu un an 2016 cu alegeri locale şi parlamentare, cu multiple activităţi în care ne-am arătat unitatea, forţa, coeziunea şi am obţinut rezultate. Vorbind despre atmosfera anului 2016, trebuie să ne aducem aminte că eram într-un an care urmase decapitării conducerii PSD la Constanţa, cu foarte multe momente grele, cu dosare penale, cu foarte mulţi membri ai partidului implicaţi şi cei mai mulţi pe nedrept; cu două partide politice care trăgeau în noi din toate direcţiile, partide care au investit în campania pentru alegerile locale din 2016 bani grei. Şi ce campanii erau pe televiziunile naţionale? Câte injurii, câte minciuni, câte insulte proferau asupra noastră, zi şi noapte. Şi, din mişcare, dacă vă aduceţi aminte rămăsesem şi fără sedii, am reuşit, ne-am organizat şi am câştigat alegerile locale în judeţul Constanţa. Municipiul reşedinţă de judeţ, majoritatea primăriilor din judeţ, am reuşit să constituim CJ şi majoritatea optimă pentru realizarea proiectelor din campania electorală. Am rămas în campanie electorală până la alegerile generale şi va trebui să procedăm la fel şi acum. Am reuşit, atunci, la alegerile din 2016 pentru Parlament, cel mai bun scor al partidului din 1990 şi până în prezent. Am mers în Parlament cu opt parlamentari, trei senatori şi cinci deputaţi. Este o realizare cu care ne mândrim şi trebuie să o repetăm în anul electoral ce vine. De aceea vreau să vă rog să fim optimişti, pentru că suntem într-o situaţie mult mai bună decât atunci şi ar fi păcat ca la alegerile prezidenţiale, unde pentru prima dată PSD vine cu un candidat femeie, cu doamna preşedinte Viorica Dăncilă, să nu obţinem cel mai bun rezultat", a declarat Stroe.

Stroe a mai menţionat că social-democraţii constănţeni au decis să se mobilizeze pentru a împiedica succesul moţiunii de cenzură şi să rămână "în campanie electorală fără pauză" până la prezidenţiale.

"Am făcut şedinţa de Comitet Executiv Judeţean imediat după Comitetul Executiv Naţional şi am rămas impresionat, în modul cel mai optimist, când toţi am votat rămânerea la guvernare şi astfel vom vota şi mâine în CEx. Cetăţile se câştigă, nu se abandonează! În niciun caz nu vom pleca de la guvernare. Am votat pentru a ne mobiliza ca să împiedicăm succesul moţiunii de cenzură şi am hotărât să rămânem în campanie electorală fără pauză, astfel încât prin rezultatele din judeţ să contribuim la victoria candidatului nostru la alegerile prezidenţiale", a subliniat Felix Stroe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel