Premieră la Teatrul Țăndărică: "Alice în ţara minunilor", în limba chineză

Teatrul Ţăndărică anunță premiera oficială în limba chineză a spectacolului “Alice în țara minunilor”, care va avea loc în data de 17 iulie, la orele 18.30, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24, un eveniment inedit și cu semnificații culturale deosebite, unic în peisajul cultural românesc, menit să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și China.

  Teatrul de Animație Țăndărică a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Guangzhou Performnace/Film Co Ltd și Teatrul Belei și va participa în cadrul acestui program cultural cu spectacolul “Alice în țara minunilor”, în regia lui Alice Barb, printr-un turneu extrem de important care va avea loc în luna septembrie în Guangzhou, China, în anul 2012, declarat “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției DeCe News.

"Parteneriatul încheiat cu instituțiile culturale din China ne va deschide calea spre o nouă percepție a teatrului de animație românesc în lume, favorizând integrarea produsului cultural autohton în rețelele internaționale ASSITEJ. Turneul din septembrie reprezintă un experiment teatral unic, o responsabilitate uriașă și cred că participarea este esențială, iar strângerea relațiilor culturale este un cert câștig reciproc.", a declarat Călin Mocanu, managerul Teatrului Țăndărică și președinte ASSITEJ România.

La premieră vor participa şi oficiali de la Ambasada Republicii Populare Chineze, oficiali din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Ministerului Culturii, membrii ai comunității chinezești, dar și români iubitori de cultură chineză.

Traducerea în limba chineză a fost asigurată de Simona Micloş, iar dublarea vocilor personajelor se datorează unor entuziaşti voluntari: Xue Bin, Wu Xiaoyu, Shi Yuhan, Ma Yuanyuan, Fang Shuang, Yang Zheng, Fang Sen şi Jia Zhiha, se mai specifică în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel