Premieră la Concertul de la Viena de Anul Nou: Cum poți ura "La mulți ani!" global

Daniel Barenboim
Daniel Barenboim

Megatransmisa tradițională, desfășurată în ultimii 74 de ani în prima zi a Anului nou, Concertul de la Viena oferă posibilitatea milioanelor de telespectatori care urmăresc acest show, în premieră, să-și ureze "La mulți ani!" prin intermediul rețelelor de socializare. Totodată, mesajele de Anul Nou vor fi proiectate în acordurile celebrului vals An der schönen blauen Donau, pe ecranul uriaș de la Muskverein.

"Filarmonica din Viena anunță oficial că, pentru prima dată în istoria de 74 de ani a Concertului de Anul Nou, înaintea celui de-al doilea bis, tradiționalul An der schönen blauen Donau, milioanele de telespectatori ale acestui show cult ce are loc la fiecare 1 ianuarie vor putea să-și ureze La mulți ani prin intermediul rețelelor de socializare! Toată lumea este invitată să-și felicite prietenii, familia și apropiații grație acestei transmisiuni mondiale, mesajele de Anul Nou fiind proiectate în acordurile celebrului vals, pe ecranul uriaș de la Muskverein. Așadar, Prosit 2014 !

Folosind hastagul digital #prosit2014 - mai toți avem câte un smartphone - mesajele telespectatorilor acestei megatransmisii vor putea fi urmărite în întreaga lume, scrie tvr1.tvr.ro

Ce înseamnă acest lucru? Evident, un indiciu al globalizării și un plus de celebritate pentru acest eveniment devenit, în ultimii ani, iconic. Și, fără îndoială, cu toate umbrele istoriei şi exagerările cu iz și implicări comerciale, un imens ambasador al culturii clasice europene. În plus, ca o tresărire de orgoliu, o lovitură magistrală pe care televiziunea o dă în lupta cu social networks, folosindu-se tocmai de imensa popularitate a rețelelor sociale, Facebook, Twitter sau Instagram. Pentru că succesul de proporții și audienţa de milioane a acestei transmisii muzicale mondiale dau o gură bună de oxigen fostului cel mai popular mijloc de informare în masă, cu evident slabe șanse de supremație în încleștarea feroce dintre media tradițională versus social media.

Concertul de Anul Nou de la Viena 2014, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim

Cea de-a 74-a ediție a Concertului de Anul Nou de la Viena va avea loc, astăzi, în Sala de Aur a Musikverein, dirijorul Daniel Barenboim aflându-se pentru a doua oară la pupitrul concertului de început de an (prima dată în 2009). Evenimentul, devenit tradițional, va fi difuzat în peste 90 de țări, inclusiv în România, cu 16 camere.

Concertul de astăzi de la Viena se remarcă și prin faptul că în 2014 se comemorează 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, dar se aniversează și 150 de ani de la nașterea compozitorului care poartă numele de Strauss, dar nu are legătură cu dinastia valsului.

O altă incredibilă premieră a Concertului de Anul Nou de la Viena 2014 este și faptul că aranjamentele florale nu vor mai fi asigurate de niciun città italian.

Televiziunea Națională păstrează tradiția 

Românii care abia așteaptă să vizioneze în prima zi a Anului Nou megaspectacolul de la Viena pot urmări transmisia în direct miercuri 1 ianuarie 2014 de la ora 12.15 numai pe TVR 1 și TVR HD.

Și nu uitați, cînd Daniel Barenboim va ataca Frumoasa Dunăre Albastră, puteți da send unui #lamulțiani pe care îl vor vedea milioane de oameni !"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel