Prăpăd alb în Siberia. Temperaturi de -50 de grade Celsius şi zboruri perturbate la Moscova din cauza zăpezii

foto: Freepik
foto: Freepik

Temperaturi extreme în Siberia!

În unele regiuni din Siberia temperaturile au coborât drastic până la minus 50 de grade Celsius, iar Moscova a fost acoperită de un strat record de zăpadă, perturbând zborurile, pe fondul instalării iernii în Rusia, informează Reuters, citat de Agerpres.

Republica Saha, aflată în partea de nord-est a Siberiei, a fost cea mai afectată.

Un val de frig neobișnuit a dus la temperaturi sub minus 50 de grade Celsius în mai multe zone ale Republicii Saha, o regiune vastă, comparabilă ca mărime cu India.

Aproape întreaga regiune este caracterizată de prezența permafrostului. În capitala Iakutsk, situată la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova, temperaturile au oscilat între minus 44 și minus 48 de grade Celsius.

Fenomen rar

Temperaturile de minus 50 de grade Celsius au devenit tot mai rare în ultimii ani, o consecință a schimbărilor climatice, cu semne evidente de topire a permafrostului.

În Moscova, unele dintre cele mai abundente ninsori înregistrate până acum au dus la întârzieri ale aeronavelor din cauza pistelor acoperite de un strat gros de zăpadă. Cel puțin 54 de zboruri au fost amînate, iar alte cinci au fost anulate pe cele mai mari trei aeroporturi ale capitalei, conform agenției de presă RIA.

Prognozele indică o continuare a scăderii temperaturilor în Moscova, cu estimări că acestea vor ajunge până la aproximativ minus 18 grade Celsius în cursul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel