Prăjitura foi, cea mai bună reţetă pentru sărbători. Îţi lasă gura apă

Loredana Brumă / 02 dec 2019 / 09:34 Salveaza PDF Comentarii

Prăjitura foi se face foarte uşor şi este perfectă pentru sărbători. Vă prezentăm o reţetă foarte simplă. Îţi va lăsa gura apă. 

Ingrediente

 

2 ouă

9 linguri zahar

9 linguri ulei

9 linguri lapte

1 praf copt

3 plicuri zahar vanilat

Esenţă de rom

Mod de preparare

 

Începem să preparăm aluatul. Se bat ouăle cu un praf de sare şi cu cele 9 linguri de zahăr. După ce s-a topit zahărul, adăugăm uleiul, esenţa de rom, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. După ce am obţinut aluatul, întindem foile şi le coacem pe rând, pe fundul tăvii. 

Citeşte şi Şniţele de pui, cea mai buna reţetă. Acesta este secretul

 

Crema:

1litru de lapte

500 grame de zahăr

9 linguri făină

2 esenţe de rom

Se caramelizează zahărul, atenţie să nu se ardă. Amestecăm făina cu laptele într-una vas, apoi adăugăm peste zahărul caramelizat. Amestecăm până când se dizolvă zahărul şi se îngroaşă crema. Se dă de pe foc, se lasă să se răcească, după care umplem foile. La final, putem tăia prăjitura în diferite forme.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27