"Poziția Copilului" nu a prins lista scurtă la Oscar

poziția_copilului
poziția_copilului

Cel mai bun film românesc al anului, "Poziția Copilului", regizat de Călin Peter Netzer, nu a fost inclus pe lista scurtă a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", scrie thewrap.com, citat de Mediafax. 

"Poziția Copilului" a fost premiat în 2013 cu premiul Ursul de Aur, la Festivalul de la Berlin din 2013. O parte din presa de specialitate de la Hollywood considera filmul lui Netzer drept unul dintre favorite pentru lista scurtă a premiilor oferite de Academia americană.

Cele nouă lungmetraje care au intrat pe lista scurtă a Oscar-urilor la categoria cel mai bun lungmetraj străin sunt următoarele: "The Hunt" (Danemarca), de Thomas Vinterberg, şi "La grande belezza" (Italia), de Paolo Sorrentino, "The Broken Circle Breakdown" (Belgia), de Felix van Groeningen, "An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia şi Herţegovina), de Danis Tanovic, "The Missing Picture" (Cambodgia), de Rithy Panh, "Two Lives" (Germania), de Georg Maas, "The Grandmaster" (Hong Kong), de Wong Kar-wai, "The Notebook" (Ungaria), de Janos Szasz, şi "Omar" (Palestina), de Hany Abu-Assad.

Dintre cele nouă pelicule, cinci vor deveni nominalizări la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014.

Conform Mediafax, nominalizările la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 16 ianuarie.

Anul acesta, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost acordat peliculei "Amour", regizată de austriacul Michael Haneke.

Cea de-a 86-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles (California). Ceremonia va fi difuzată în Statele Unite ale Americii de televiziunea ABC şi va fi găzduită de actriţa de comedie Ellen DeGeneres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel