Poziția UE cu privire la aderarea Turciei

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și-a exprimat vineri speranța că drumul Turciei spre aderarea europeană va continua.

"Tăcerea nu a ajutat niciodată, ci doar a creat o situație în care lucrurile amenință să se înrăutățească", a declarat Schulz pentru ziarul german Mindener Tageblatt, adăugând că o stopare a negocierilor între UE și Turcia nu va reprezenta un câștig pentru Europa, scrie Agerpres.

"De fapt, va avea un efect opus. Vom pierde posibilitatea de a avea o influență asupra a ceea ce se întâmplă în Turcia și de a face, poate, lucrurile mai bune", a mai spus Martin Schulz în interviu.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat săptămâna aceasta că va aștepta până la sfârșitul anului pentru a vedea dacă există progrese în negocierile cu UE privind aderarea Turciei, iar în caz contrar va lua în considerare organizarea unui referendum asupra acestei chestiuni.

Erdogan a declarat recent că guvernul turc va prezenta "în curând" un proiect de lege parlamentului pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.

Schulz a declarat că în cazul în care Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea, atunci "este clar" că acest lucru va însemna sfârșitul discuțiilor de aderare.

După lovitura de stat eșuată din luna iulie din Turcia, 10 parlamentari din cadrul Partidului Democratic al Poporului (HDP, pro-kurd) au fost arestați. 60.000 de funcționari publici au fost concediați și alți 36.000 au fost închiși, potrivit presei locale.

Săptămâna trecută, Turcia a anunțat de asemenea închiderea unor organizații non-profit, între care și o asociație pentru drepturile copiilor și un grup de avocați care se concentrează asupra torturii și a altor abuzuri.

În același timp, tot mai mulți cetățeni turci solicită azil în Germania. În perioada ianuarie-octombrie a acestui an au existat 4.437 de cereri de azil din partea unor cetățeni turci, față de 1.767 în întreg anul 2015.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel