Ponta: vrem să salvăm locurile de muncă de la ALRO și Oltchim

Victor Ponta
Victor Ponta

Ministerul Economiei a pregătit strategii de sprijinire  companiilor ALRO Slatina și Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunțat astăzi premierul Victor Ponta. Totodată, acesta susține că salvarea locurilor de muncă din cele două companii este foarte importantă, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Autor: Luiza Chiroiu

După ce de dimineață a participat la inaugurarea autostrăzii București-Ploiești și a tronsonului Medgidia-Cernavodă, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanții ALRO și Oltchim pentru a-i asigura că vor beneficia de sprijinul Guvernului pentru a depăși probleme economice pe care cele două companii le au.

"Prin activitatea structurilor specializate ale Ministerului Economiei, din partea Guvernului va exista sprijin total pentru aceste două unităţi", a declarat Victor Ponta.

Premierul a ținut să precizeze că cel mai important lucru este ca locurile de muncă de la ALRO și Oltchim să nu fie desființate. " Cel mai important lucru, în ceea ce mă priveşte - şi de aceea am ţinut să particip la aceste întâlniri -  este să salvăm locurile de muncă, şi pe cele de la Slatina, şi pe cele de la Râmnicu-Vâlcea", a spus Ponta.

Totodată, el a reamintit care sunt probelemele cu care se confruntă cele două companii, referindu-se în special la problemele pe care pe presupune privatizarea Oltchimului.


"Dacă la ALRO este vorba doar de integrarea în ceea ce înseamnă piaţă deschisă de energie, la Oltchim este un proces de privatizare, care include alte operaţiuni, conversia datoriilor, utilizarea tuturor mijloacelor de sprijin legale din punct de vedere european, pentru ca Oltchim să funcţioneze, până la momentul privatizării, după care, evident, după privatizare să intre într-un ciclu economic normal", a explicat premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel