Ponta se întâlnește cu Secția de Judecători a CSM

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat marți că a stabilit încă de săpămâna trecută, în calitate de prim-ministru, o întâlnire cu Secția de Judecători a CSM.

"Eu nu mai particip la şedinţele CSM, pentru că nu mai sunt ministru al Justiţiei. Numai ministrul Justiţiiei participă la şedinţele CSM. Însă am avut o întâlnire, ca prim-ministru, cu secţia de procurori, şi am rămas cu o restanţă, şi vreau să mă ţin de cuvânt, cu o întâlnire, ca prim-ministru, împreună cu ministrul Justiţiei, cu secţia de judecători", a declarat șeful Executivului.

"Am discutat-o de săptămâna trecută, înainte să avem un nou ministru al Justiţiei, am stabilit pentru mâine la ora 15.00 o întâlnire cu secţia de judecători ca să discutăm câteva probleme care ţin de funcţionarea judecătorilor, a instanţelor de judecată şi mi se pare un lucru absolut normal să am acest dialog şi colaborare cu CSM şi o să-l am şi în continuare", a continuat prim-ministrul Victor Ponta.

Premierul a participat joi la ședința de plen a CSM, la care jurnaliștii au asistat doar parțial, deși a fost declarată publică.

Printre subiectele pe care le vor aborda miercuri premierul și judecătorii Consiliului se numără și procedura de nominalizare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Pe 27 martie Guvernul a adoptat o ordonanță care reglementează, modificând altă ordonanță, procedura de selecție a judecătorului care va lucra din partea României la CEDO. Canidații urmează să fie stabiliți spre sfârșitul lunii iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel