Ponta, la CNN, despre scandalul cărnii: În România s-au respectat toate standardele

ponta cnn dece
ponta cnn dece

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, într-o intervenție la CNN, că în urma analizelor desfășurate după izbucnirea scandalului cărnii de cal, s-a concluzionat că România a respectat toate standardele.

[caption id="attachment_283699" align="alignleft" width="310"] Foto: Captură Antena3[/caption]

”Prima reacţie, cel puţin din partea autorităţilor, nu ar trebui să fie supărarea, ci înţelegerea îngrijorării legitime a consumatorilor. Nu încercarea de a proteja companiile, dacă ar fi fost implicate companii româneşti, aş fi fost primul care ar fi reacţionat şi le-aş fi pedepsit, cea mai importantă problemă, în acest caz este încrederea publică. Este dreptul oricărui consumator să ştie că mâncarea este sigură şi că originea este clară. De aceea, frauda comisă trebuie pedepsită foarte dur şi salut poziţia Guvernului francez în acest caz”, a spus Ponta.

Premierul a menționat că se dorește evitarea unor astfel de conflicte în viitor, de aceea autoritățile române vor colabora pentru îmbunătățirea procedurilor și standardelor europene în domeniu.

”Nu este un scandal obişnuit, ci o problemă serioasă, încrederea consumatorilor europeni este o problemă foarte serioasă, acesta este motivul pentru care am încercat să verificăm imediat,  şi românii, şi francezii, şi britanicii, pentru a afla cine este vinovat de scandal. În mod evident, ar trebui să îmbunătăţim standardele şi procedurile UE pentru a şti exact de unde provin alimentele şi, dacă identificăm o neregulă, să sancţionăm rapid companiile implicate. Am încercat să aflăm cine este vinovat şi care sunt firmele care au fraudat şi să aflăm sursa, originea cărnii cu probleme. Vom îmbunătăţi standardele europene şi vom aplica pedepse grave vinovaţilor”, a mai declarat prim-ministru.

Întrebat dacă genul acesta de probleme au mai apărut în România, Victor Ponta a spus că ”din fericire, potrivit tuturor rezultatelor verificărilor autorităţilor române şi europene, toate anchetele au constatat că standardele au fost respectate. Trebuie să vedem cine sunt vinovaţii si să-i pedepsim", a subliniat șeful Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel