Ponta: Despăgubirile în cazul Roșia Montană ajung la două miliarde de dolari

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că avocații companiei canadiene Gabriel Resources estimează pierderi de aproximativ 2 miliarde de dolari, bani pe care îi va cere drept despăgubiri în instanțele internaționale.

Șeful Executivului a explicat că licența de exploatare există din perioada 1999-2000, iar pierderile calculate de companie sunt evaluări cuprinse în contractul Roșia Montana Gold Corporation.

”Există din 1999-2000 licenţă de exploatare pentru MinVest. În 2000 aceasta a fost transferată către Roşia Montană. De atunci s-au desfîşurat negocieri şi discuţii.  (...) Suma respectivă este invocată în mai multe adrese oficiale de către companie, cuprinzând cheltuielile făcute până acum şi pierderile comerciale. Sunt evaluări făcute de până la două miliarde de dolari”, a declarat Victor Ponta.

Comisiile de specialitate ale Senatului au avizat astăzi negativ proiectul de lege privind exploatările auro-argintifere de la Roșia Montană. Gabriel Resources a anunțat, luni, că în urma declarațiilor decidenților politici din România, intenționează să de în judecată statul pentru nerespectarea tratatelor internaționale privind investițiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel