Ponta: Băieții deștepți din energie nu au murit, doar s-au transformat

Victor Ponta (5)
Victor Ponta (5)

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul ședinței săptămânale de Guvern de miercuri că ”băieții deștepți” din energie nu au murit, ci s-au transformat, readaptat, și au aceeași influență și putere.

”Băieţii deştepţi din energie nu au murit, s-au transformat. Nu mai sunt la Hidroelectrica, sunt în alte zone, s-au readaptat. Au aceeaşi influenţă, aceeaşi putere, deci bătălia continuă şi aveţi sprijinul meu în acest sens. E extrem de important pentru faptul că eu cred cu mare tărie că România poate fi cel mai important actor în domeniul energiei”, a afirmat prim-ministrul, citat de Agerpres.

Ponta a arătat că România și Bulgaria au cele mai mici tarife la energie, o problemă fiind însă dezechilibrul dintre energia subvenționată și cea neasubvenționată.

”Pe zona de energie, domnul ministru Niţă (Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie - n.r.), împreună cu ministrul Finanţelor, domnul Chiţoiu, trebuie să continue partea de reforme structurale, să vedem, să implementăm toate deciziile prin care toţi producătorii de energie, şi aici vorbim nu doar de cei de energie regenerabilă, care e binevenită, dar e şi cea mai scumpă dintre toate. Deci, toţi producătorii noştri, fie că e vorba despre Hidroelectrica, de Nuclearelectrica, de compania energetică Oltenia, să participe într-o piaţă echilibrată şi într-o competiţie corectă. M-am uitat astăzi pe statistica europeană şi avem cele mai mici preţuri la energie din Europa, alături de Bulgaria. Avem, însă, aceeaşi problemă pe care o au şi ţările mari, mă refer la Germania, Italia, Spania, şi anume un dezechilibru între energiile subvenţionate şi cele nesubvenţionate. O să vă rog (ministrul Constantin Niţă - n.r.), împreună cu domnul Chiţoiu, în zilele imediat următoare, să luaţi toate deciziile necesare să le implementăm”, a mai spus șeful Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel