Poluare cu păcură, la Constanţa

Câteva tone de păcură s-au scurs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apropierea unei străzi dintr-un cartier mărginaş al Constanţei, iar apoi în sistemul de canalizare pluvială, în urma unei avarii la o conductă de transport de combustibil a societăţii Oil Terminal.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, Irina Oprea, a informat, printr-un comunicat remis duminică AGERPRES, că imediat la faţa locului au demarat acţiunile de depoluare de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Oil Terminal şi ai RAJA, aceştia reuşind "delimitarea zonei poluate, în sensul că au fost închise vanele de legătură cu staţia de pompare SPO şi staţia de epurare Constanţa Sud, astfel că cele două nu au fost afectate de poluare".

"Cantitatea de produs petrolier scursă în sistemul de canalizare pluvială a ajuns în acvatoriul portuar prin dana 84, în zona Convex, unde Administraţia Portului Constanţa a montat baraje antipoluante. Pe strada Theodor Speranţia, cei de la Oil Terminal au intervenit cu materiale absorbante şi au vidanjat sistemul de preluare a apelor pluviale din zonă", a afirmat reprezentanta RAJA.

Potrivit acesteia, în urma cercetărilor efectuate împreună cu reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, se va stabili cantitatea de produs petrolier scursă.

În prezent, se lucrează pentru depoluarea şi ecologizarea sistemului de preluare a apelor pluviale şi a acvatoriului portuar, în dana 84.

"Respectând principiul european 'Poluatorul plăteşte', toate aceste acţiuni, dar şi materialele absorbante necesare, vor fi suportate financiar de Oil Terminal", a precizat Irina Oprea. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel