Poliția animalelor a depus plângere împotriva medicului veterinar, implicat în măcelul de la Botoșani

caini, botosani
caini, botosani

Poliţia animalelor a depus, joi, o plângere împotriva medicului veterinar Cristian Pancu, cel care este responsabil de eutanasierea celor peste 200 de câini fără stăpân aflaţi în adăposturile municipalităţii.

Inspectorii Poliţiei animalelor spun că medicul veterinar era singurul în măsură să decidă uciderea animalelor, însă "nu a făcut-o conform legii, deoarece aceşti câini nu sufereau de o boală incurabilă". De asemnea, aceștia vor cere Colegiului Medicilor Veterinari Botoşani suspendarea dreptului de liberă practică al lui Pancu.

"Câinii sufereau de o boală perfect tratabilă şi, pe lângă acest fapt, de jigodie suferă în special câinii de până la un an. Or, aici sunt câini perfect maturi. Eutanasierea nu se impunea în acest caz. Este ilegală şi pentru acest motiv am depus plângere. Nu considerăm că pot fi eutanasiaţi în două ore 230 de câini, mai ales că eutanasierea este obligatorie a fi făcută, prin lege, de către medicul veterinar", a afirmat inspectorul Alexandra Floareş de la Poliţia animalelor.

Poliţia animalelor a deschis, joi, o anchetă pentru stabilirea condiţiile în care a avut loc eutanasierea şi bazele legale ale acţiunii. Inspectorii au verificat la faţa locului, alături de oficialii Direcţiei Sanitar Veterinare, padocurile în care au fost eutanasiaţi câinii, dar şi documentele care au stat la baza uciderii acestora.

Citește și: Peste 200 de câini au fost ucişi la un adăpost de animale din Botoşani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel