PNL cere demisia prefectului de Mureș. Este o încălcare a prevederilor legale

Partidul Naţional Liberal a solicitat, sâmbătă seara, demisia prefectului de Mureş, Lucian Goga, după ce Instituţia Prefectului a distribuit secţiilor de votare mai puţine buletine de vot decât numărul stabilit prin lege. 

'PNL Mureş a solicitat luarea de urgenţă a tuturor măsurilor care se impun pentru desfăşurarea în condiţiile legii a procesului electoral. PNL Mureş cere de urgenţă demisia prefectului de Mureş pentru periclitarea procesului electoral de pe raza judeţului Mureş. Operaţiunea de distribuire a materialelor necesare procesului de votare, în special ne referim aici la buletinele de vot, suferă grave disfuncţionalităţi. Au fost comandate şi distribuite un număr insuficient de buletine raportat la numărul stabilit prin lege pentru fiecare secţie de votare', a arătat PNL Mureş, într-un comunicat de presă.

PNL Mureş a arătat că art 81 alin. 3 din Legea 115 din 2015 prevede în mod expres faptul că preşedintele Biroului Electoral Local împreună cu membrii acestuia trebuie să fie prezenţi la sediul secţiei de votare în ajunul zilei alegerilor, adică sâmbătă la ora 18.00.

[citeste si]

'Datorită acestei disfuncţionalităţi, preşedinţii sunt reţinuţi la sediile Circumscripţiilor electorale pe motiv că numărul buletinelor este insuficient. Situaţia sus menţionată este o încălcare a prevederilor legale. Această măsură a fost dispusă de către prefectul judeţului Mureş', mai susţine PNL Mureş.

În acelaşi caz, PSD Mureş a sesizat Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană 28 Mureş solicitând respectarea art. 61 a Legii nr. 115/2015 în cazul predării buletinelor de vot circumscripţiilor şi secţiilor de votare.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană 28 Mureş, judecătorul Eugen Maier, a declarat pentru AGERPRES că subiectul este discutat în cadrul BEJ, că într-adevăr numărul buletinelor de vot trimise la secţii a fost mai mic şi că din discuţiile pe care le-a avut cu reprezentaţii Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş a desprins faptul că sâmbătă seara a fost trimis în teritoriu un lot suplimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel