Plățile POSDRU ar putea reveni la normal în februarie

andor_laszlo dc
andor_laszlo dc

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, Laszlo Andor, a declarat astăzi, la Bruxelles, că în viitoarele săptămâni s-ar putea ajunge la practici normale în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), după ce Comisia Europeană (CE) a convenit anul trecut cu autorităţile române să înceapă să trimită cererile de rambursare pe acest program, potrivit Agerpres.

Comisarul european Andor a declarat că a purtat discuţii pe acest subiect cu premierul român Victor Ponta şi că, în general, convorbirile cu autorităţile române sunt ”satisfăcătoare”. Potrivit reprezentantului CE, practicile normale în cadrul POSDRU ar putea fi reluate în luna februarie. Trimiterea cererilor de rambursare a cofinanţării a reprezentat doar primul dintre paşii care trebuie făcuţi în acest sens, a precizat Laszlo Andor.

Premierul Victor Ponta declara la jumătatea lunii decembrie că autorităţile de la Bucureşti au trimis Comisiei Europene cereri de decontare pe POSDRU în valoare de 140 de milioane de euro. Victor Ponta mai anunța la acel moment că plăţile pe POSDRU au fost deblocate pe 3 decembrie. Plăţile din cofinanţarea Uniunii Europene pe acest program au fost întrerupte în februarie 2012, iar programul a intrat în pre-suspendare în august anul trecut. Fostul ministru al afacerilor europene, Leonard Orban, declara în decembrie că plăţile pe POSDRU au fost ”parţial deblocate”, pentru o reluare integrală a decontărilor fiind necesară o nouă misiune de audit în ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel