Pianista Alexandra Dariescu, câștigătoarea premiului "Women of the Future"

Pianista Alexandra Dăriescu a fost desemnată, miercuri, la Londra, ”Women of the Future”, românca fiind câştigătoarea secţiunii ”Art and Culture Women of the Future”. Alexandra Dăriescu  este  singurul artist ce nu îşi are originea în Regatul Unit al Marii Britanii.

Distinsă cu Medalia de Aur de către Royal Northern College of Music din Manchester, Alexandra Dăriescu este prima pianistă româncă care a susţinut un concert la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.

 Alexandra Dăriescu, născută la Iaşi, şi-a început cariera artistică la vârsta de 7 ani, iar la 9 ani a concertat pentru prima oară alături de o orchestră simfonică. Şi-a continuat studiile în România şi apoi în Marea Britanie, beneficiind de o bursă integrală de studii.

 În anul 2012 a lansat albumul de debut căruia BBC Music Magazine i-a acordat 4 stele, iar Manchester Evening News l-a inclus în top 10 al celor mai bune discuri ale anului. Un al doilea disc, semnat tot  Alexandra Dăriescu, a fost lansat în vara acestui an.

Printre numeroasele premii şi distincţii acordate Alexandrei se numără şi Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii României  în Marea Britanie acordat de Ambasadorul României la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel