Peugeot deschide cea de-a treia fabrică din China

peugeot
peugeot

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător francez de automobile, a deschis cea de-a treia fabrică din China, conform MEDIAFAX. Noua fabrică a fost deschisă în parteneriat cu o companie locală. Peugeot își extinde astfel prezența în Asia, în timp ce producția din Europa este afectată de recesiune şi de instabilitatea pieţei.

Autor: Mădălina Bodârlău

Directorul general Peugeot, Philippe Varin a inaugurat a treia fabrică din China, situată la Wuhan, în provincia Hubei şi dezvoltată în parteneriat cu Dongfeng Motor Corp.

Fabrica va asambla modelele sedan Citroen C-Elysee şi Peugeot 301.

Extinderea companiei pe piața din Asia coincide însă cu reduceri mari de cheltuieli în Franța. PSA Peugeot Citroen a înregistrat anul trecut o pierdere  de 576 milioane euro şi a dezvoltat un plan de restructurare care include închiderea fabricii de la Aulnay, din apropierea Parisului, şi reducerea numărului de locuri de muncă din Franţa cu 11.200.

Vânzările de autoturisme din Europa au scăzut în luna mai până la minimul ultimilor 20 de ani, în timp ce în China au crescut cu 15% la începutul anului, potrivit datelor asociaţiei producătorilor de automobile. În acest timp, vânzările Peugeot au urcat cu 32% în China.

Peugeot dorește să comercializeze în acest an  557.000 de automobile în China, faţă de 500.000 în 2012, potrivit unui oficial al companiei.

China ar putea deveni cea mai mare piață a Peugeot până în 2015, anticipează compania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel