Petrom Service plătea pentru "pregătirea computerelor şi imprimantelor pentru iarnă"

Fostul director Petrom Service, Mihai Sorin, arestat pentru 29 de zile, alături de alte persoane, pentru că formau grupul infracţional organizat care a delapidat societatea au încasat, prin aproximativ 20 de firme în spatele cărora se aflau, bani pentru operaţiuni fictive precum "pregătirea computerelor şi imprimantelor pentru iarnă".

În referatul conţinând propunerea de arestare preventivă în cazul celor implicaţi, obţinut de Mediafax, procurorii DIICOT detaliază modul în care cei din presupusul grup infracţional organizat au reuşit să delapideze societatea Petrom Service şi să-şi securizeze câştigul prin evitarea plăţii de taxe către stat.  Conform documentului, banii luaţi de la Petrom Service au mers, într-o primă fază, la una dintre firme, SC Card Vision Media. Contractul, încheiat la 1 iulie 2006, presupunea ca cea de-a doua să furnizeze pentru client servicii de întreţinere, asistenţă de specialitate şi mentenanţă pentru echipamentele IT.

"Pentru lunile octombrie şi noiembrie 2007 se suplimentau activităţile de service cu o revizie generală şi pregătire de iarnă a instalaţiilor şi echipamentelor ce fac obiectul contractului", susţin procurorii, în referatul menit să susţină cererea de arestare preventivă a inculpaţilor din acest dosar, admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Procurorii au audiat mai multe persoane care au afirmat că reprezentanţii partenerului Petrom Service în cadrul acestui contract nu au realizat niciuna din operaţiunile pentru care s-au angajat. Mai mult, unul dintre cei audiaţi, fost responsabil IT la Petrom Service, a declarat că niciodată echipamentele de calcul din sediul central al firmei nu au fost "pregătite pentru iarnă".

În acest dosar, fostul director al Petrom Service Mihai Sorin a fost reţinut şi, ulterior, arestat pentru 29 de zile, împreună cu alte cinci persoane. Alţi cinci sunt inculpaţi alături de ei în această cauză.

Citeşte şi:

Mihai Sorin, fost director general al Petrom Service, arestat pentru 29 de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel