Peste o sută de milioane de europeni nu au utilizat niciodată internetul. Vezi pe ce loc este România

Aproximativ o treime din cele 500 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene nu a utilizat niciodată internetul. Există o diferenţă clară între nordul Europei unde populaţia este mult mai dezvoltată din punct de vedere tehnologic şi sudul Europei unde populaţia este mai săracă.

Autor: Anca Murgoci

Mai mult de jumătate din populaţia României şi o parte din populaţia din Bulgaria, Grecia, Cipru sau Portugalia nu are acces la internet la domiciliu. Aceasta concluzie este furnizată de cifrele date de Eurostat. Un procent de 24% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani nu a avut niciodată acces la internet. Astfel, doar 45% din populaţia bulgară are acces la internet, comparativ cu Olanda în care 94% din populaţie are acces la internet. Alte ţări în care oamenii au acces la internet în proporţie de 90% sunt Luxemburg, Suedia, Danemarca. La polul opus se află mai mult de jumătate din populaţia României care nu a accesat niciodată o pagină de web.

Mai puţin de o treime din populaţia României nu are acces la o conexiune de mare viteză. Astfel, România ocupă ultimul loc în UE la acest capitol.

Potrivit www.20minutos.es, nici în Spania lucrurile nu stau prea bine, deşi tara are o economie mult mai dezvoltată decât România. Doar 64% din gospodării sunt conectate la internet, iar 39%  din populatie realizeaza cumpărături online. Comerţul online este înfloritor în Marea Britanie, Danemarca, Suedia. La polul opus se află din nou România şi Bulgaria cu un procent de 13% din populaţie care face cumpărături online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel