Peste 90.000 de cazuri de infecţii respiratorii, înregistrate într-o săptămână

raceala
raceala

Peste 94.000 de persoane au mers la medic în perioada 24-30 octombrie pentru infecţii respiratorii acute, 16.000 fiind diagnosticate cu pneumonie, a informat joi Ministerul Sănătăţii.

Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile al Ministerului Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie, 94.111 persoane au mers la medic din cauza unor infecţii respiratorii acute, numărul fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă. Peste 16.000 dintre aceştia au fost înregistraţi cu pneumonii, iar 78.000 cu viroze respiratorii.

Potrivit specialiştilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedent (80 faţă de 100).

Până în prezent, în România nu a fost înregistrat niciun caz de gripă care să fi fost confirmat de către laboratoarele de specialitate.

Specialişii susţin că doar în judeţele Harghita, Covasna, Ialomiţa, Buzău şi Sibiu incidenţa infecţiilor respiratorii a depăşit semnificativ incidenţa medie calculată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel