Peste 150.000 de pachete de ţigări netimbrate, confiscate la Vama Bechet

tigari arges
tigari arges

Vameşii craioveni şi poliţiştii de frontieră de la Bechet au descoperit peste 150.000 de pachete de ţigări netimbrate, ascunse într-un autocamion înmatriculat în Polonia, ce transporta cafea din Grecia în Polonia, informează un comunicat al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).

Cu ocazia controlului de frontieră, şoferul polonez a prezentat documentele de însoţire a mărfii din care rezulta faptul că transportă din Atena/Grecia către Letonia 8.918 cutii cu cafea boabe, ambalată în cutii metalice, având o greutate de aproximativ 17 tone.

Deoarece au avut suspiciuni în ceea ce priveşte conţinutul cutiilor metalice, inspectorii vamali de la Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova au efectuat un control asupra autocamionului. Astfel, s-a constatat că în interiorul compartimentului de marfă, în spatele cutiilor metalice cu cafea boabe, se găseau cutii metalice identice, dar în care erau ascunse pachete de ţigări netimbrate marca Business Royals, cutiile fiind completate cu boabe de porumb, pentru a atinge greutatea celor originale. Cantitatea de ţigarete de contrabandă estimată depăşeşte 150.000 de pachete.

Mijlocul de transport a fost indisponibilizat de inspectorii vamali în vederea deplasării acestuia la sediul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, unde se va efectua controlul fizic total şi se va inventaria întreaga cantitate de ţigarete.

Ţigaretele descoperite vor fi reţinute de autoritatea vamală în vederea confiscării, în conformitate cu prevederile legale, iar poliţiştii de frontieră vor întocmi cetăţeanului în cauză acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de 'contrabandă în formă calificată' şi prezentarea către autoritatea vamală a unor acte nereale, deţinerea de produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate peste limita a 10.000 de ţigarete, conform Codului fiscal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel