Personalitatea zilei: Carlo Collodi

pinocchio
pinocchio

Carlo Collodi, s-a născut 24 noiembrie 1826 în Florența, Italia,a fost scriitor și ziarist italian, autor al unor unor cărți didactice pentru copii.

El este autorul celebrului roman ,,Aventurile lui Pinocchio". Carlo Collodi a început să scrie cărți pentru copii în 1876, odată cu publicarea culegerii "Povestirile zânelor", o excelentă traducere de basme literare franceze, după Charles Perrault. Această carte a fost urmată de o serie de cărți special concepute pentru uz școlar, în care basmul se împletea cu prezentarea cunoștințelor, o formulă care era destul de populară în acele vremuri și pe care Carlo  a interpretat-o cu o deosebită putere a imaginației și măiestrie scriitoricească. Lucrări precum "Micuțul", "Socotitoarea lui Ionel", "Călătoria lui Ionel prin Italia"l-au transformat într-un autor de referință pentru sistemul educațional al nou stat italian.

În anul 1881 a început să contribuie regulat la una din primele reviste pentru copii din Italia, "Ziarul pentru copii", care în primul său număr a publicat primul episod din "Aventurile lui Pinocchio", intitulate la vremea aceea "Povestea lui Burattino".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel